2012. szeptember 10., hétfő

Everyone's favourite



 
 
Bezony, bezony, ez a süti mennyei, mindig mindenki szereti és mindig mindenki elkéri a receptet. A recept az orosz nagynénimtől van és minden alkalommal azt próbáljuk eldönteni, hogy vajon a mázas teteje vagy a ropogós alja a legfinomabb falat.
Roppant egyszerű és nagyon finom. Pure happiness az biztos :)
 
Hozzávalók:
2 pohár liszt
2 pohár cukor
6 db tojás
1 kg alma
vaj
 
Máz:
1 doboz tejföl
5-6 evőkanál cukor
kakaópor v. fahéj ízlés szerint (elhagyható)
 
A tojás sárgáját összekeverjük a cukorral majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, óvatosan, apránként belekeverjük az átszitált lisztet, végül pedig a vékonyra szeletelt, meghámozott almát.
Mindezt jól összekeverjük, kivajazott formába tesszük és kis vaj darabkákat tűzködünk a tetejére.
Előmelegített sütőben 150-200 fokon 1-1,5 órát sütjük (sütő függő).
 
Míg sül, egy csomag tejfölt 5-6 evőkanál cukorral megfőzünk. Ízlés szerint lehet hozzáadni kakaóport vagy fahéjat.
Mikor a pirog kihűl, bekenjük ezzel a mázzal.
 
Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése