2013. április 9., kedd

Apple & maracuja

 





Hosszú volt a tél és az alma meg a maracuja jó páros. Recept a Tészta varázs c. könyvből van.

380g leveles tészta
180g cukrászkrém
3db alma
60g cukor
3db maracuja

A tésztát nyújtjuk és korongokat vágunk ki belőle. Ráhelyezzük hideg vízzel lekent sütőlapra és 20 percre betesszük a hűtőbe.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A korongokat villával megszurkáljuk, megkenjük a krémmel úgy, hogy  a pereme üresen maradjon.
A meghámozott vékony szeletekre vágott almát is a krémre helyezzük. Megszórjuk cukorral és 15 percre sütőbe tesszük.
A maracuja tálaláskor kerül rá. Félbevágjuk és a belső részt kiskanállal a tortácskák tetejére kapargatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése