2013. január 28., hétfő

Zebra cake





Nagyon könnyen elkészíthető, látványos és nem utolsósorban finom is.

Hozzávalók:
6 tojás
300 g cukor
1,5 dl víz
150 g vaj
350 g liszt
1 cs. sütőpor
2 ek kakaó

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket keményre verjük 50 g cukorral. A sárgákat habosra keverjük a 250 g cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olvasztott vajat. Végül jöhet a sütőporos liszt. A tésztát kettéosztjuk és az egyik adagba belekeverjük a kakaóport. A felvert tojásfehérjét fele fele arányban beleforgatjuk a tésztákba. Kivajazott tortaformába adagoljuk a tésztákat, azaz mindig a forma közepére felváltva csurgatunk egy evőkanál kakaós masszát majd egy evőkanál világos masszát. 170 fokon egy órát sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése