2012. december 19., szerda

Colourful fall, polish apple cake




  
  
 
 
 
 
 
  


  

Idén is gyönyörű színes volt az ősz és igen mozgalmas is. Ez az almás lepény is jó párszor elkészült, mert igen finom.

Lengyel almás lepény

20 dkg vaj
25 dkg cukor
3 tojás
4 evőkanál tej
22,5 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
75 dkg alma
fél citrom
fél teáskanál fahéj

A vajat 10 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejet. Végül az sütőporral összevegyített lisztet is evőkanalanként a masszához adjuk. Az almát negyedeljük, meghámozzuk, kicsumázzuk és vékony szeletekre vágjuk. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kipréseljük. A citromhéjat az almára szórjuk, a levét 5 dkg cukorral és a fahéjjal az almához keverjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sütőlemezt jól kivajazzuk, a tésztamasszát rásimítjuk majd rákenjük az almás tölteléket. A sütő közepén 25 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Ezt a habos masszát a sütőből kivett tészta tetejére kenjük, majd további 20 percig sütjük a sütő alsó részén. Kész! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése